Primul pas catre dezvoltarea personala e constientizarea. Nu lasa ca viata sa treaca pe langa tine, ai nevoie de "dezvoltare personala".Dezvoltarea personala , nu e o dorinta , e o nevoie si cand spun nevoie inseamna necesitate , fara, nu poti trai cu adevarat.
Dezvoltarea personala te ajuta sa-ti aduci mintea , trupul si sufletul la un numitor comun.

Dezvoltarea personala include activitati si experiente care au scopul final de a imbunatati starea de constientizare, dezvoltare a talentelor si abilitatilor personale, imbunatatirea calitatii vietii si contribuirea la realizarea aspiratiilor si viselor personale.

Intr-o maniere poetica "dezvoltarea personala" suna cam asa:

Reindragostirea (de viata)

Ce nevoie mare de valuri avem
si de fluturi, si de aer de munte
si soare.
De managaieri incalzitoare de suflet
de cuvinte,
si muzici linistitoare ...

Citeste poezia intreaga

Convingerile noastre in legatura cu ceea ce suntem si ceea ce putem fi, determina cu precizie ceea ce vom fi. Daca noi credem in magie, vom trai o viata magica. Daca noi credem ca viata noastra este delimitata de niste granite inguste, dintr-o data acele granite vor deveni reale. Ceea ce credem noi ca este adevarat, ceea ce credem noi ca este posibil devine adevarat si posibil. - Anthony Robbins


Noutati

"Invata-ma sa invat"

Curs public speaking "Vorbeste in public cu impact"

 • Consilierul pentru dezvoltare personala este un specialist care lucreaza cu persoane sanatoase din punct de vedere psihic, care au nevoie sa exploreze sau sa depaseasca diverse stari sau situatii cu care se confrunta in evolutia personala si profesionala, valorificand si dezvoltand resursele si potentialul propriu.
 • Specialistul in consiliere pentru dezvoltare personala este o persoana neutra, impartiala, care ii sustine pe clienti in investigarea situatiilor problema si faciliteaza explorarea solutiilor potentiale pentru reglarea eventualelor disfunctionalitati induse in plan personal si in relatiile socio-profesionale.
 • Consilierul pentru dezvoltare personala asigura deplina confidentialitate privind problemele clientilor, exceptie facand situatiile prevazute prin lege.
 • Consilierul pentru dezvoltare personala stimuleaza identificarea si alegerea solutiei optime de catre fiecare client pentru sine insusi, pentru diminuarea nivelului de stres, inlaturarea confuziei, tensiunilor acumulate si a blocajelor temporare induse in evolutia personala pe unul sau mai multe planuri.
 • Consilierul acorda sprijin clientilor atat pentru explorarea alternativelor de evolutie in viitor pornind de la potentialul propriu, caracteristicile individuale ale acestora, nevoile si aspiratiile exprimate, cat si pentru corectarea deficientelor identificate si abordarea constructiva a modalitatilor de implicare, relationare si actiune la nivel individual sau ca parte in cadrul unor grupuri care urmeaza sa functioneze unitar si armonios.
 • Consilierul pentru dezvoltare personala faciliteaza accesul indivizilor la resursele interioare proprii, dezvolta talentele si potentialul uman, imbunatateste calitatea vietii personale si profesionale a celor interesati sa progreseze in plan individual sau colectiv si contribuie la realizarea obiectivelor si aspiratiilor acestora.
 • Specialistul poate lucra in mod independent, ca persoana fizica autorizata, sau ca angajat al unor organizatii sau institutii cu domenii foarte variate de activitate, sprijinind imbunatatirea performantelor fortei de munca si oferind ajutor managementului companiilor pentru atingerea obiectivelor organizationale.
 • Consilierul pentru dezvoltare personala demonstreaza foarte bune capacitati de: comunicare, ascultare activa, atentie pentru detalii, focalizare pe probleme, analiza si sinteza, interactionare si adaptabilitate in conditii de lucru cu categorii foarte diverse de persoane. De asemenea, el dovedeste empatie, capacitate de castigare a increderii interlocutorilor si de asigurare a confortului psihic al acestora, spirit de observatie si rezistenta la efort intelectual prelungit.
 • Atitudinile principale necesare pentru practicarea ocupatiei sunt: calmul, neutralitatea, grija pentru client, rabdarea, onestitatea, obiectivitatea, seriozitatea, responsabilitatea, perseverenta, deschiderea, receptivitatea si gandirea pozitiva.

Stiati ca...

 • In procesul comunicarii,55% ii revine fiziologiei (limbajul corpului),37% vocii (ritm si ton)si numai 8% cuvintelor purtatoare de informatie.
 • Pana la varsta de 7 ani, 95% din creier este perfect dezvoltat ca si in cazul unui adult.
 • Aproximativ 12% din populatia lumii viseaza alb-negru.. Se pare totusi ca aparitia televizorului color a influentat foarte mult subconstientul nostru.
 • Desi avem tendinta sa uitam aproximativ 99% din vise, multi oameni de stiinta au facut descoperiri in somn, pe care le-au notat imediat ce s-au trezit. Oameni precum Graham Bell, Newton sau unii poeti celebri si-au gasit inspiratia visand.
 • Exista o gena a pesimistilor, care ii face pe acestia sa vada totul in negru aproape tot timpul.
 • Exista mai mult de 400 de fobii distincte recunoscute de psihologi: claustrofobia (teama de spatii inguste, aviofobia (teama de a zbura cu avionul), nyctofobia (teama de intuneric).
 • Daca un om vorbeste in timp ce mananca, el pierde 50% din senzatiile gustative generate de mancare.
 • Din cantitatea imensa de informatie primita de creier, doar 10% este receptionata Ón mod constient, restul fiind apanajul subconstientului.
 • Un somn scurt in timpul zilei cu durata de doar 26 minute, creste productivitatea muncii cu 34%.
 • Creierul uman uita 80% din ceea ce a invatat timp de o zi. Probabil maine deja nu veti mai tine minte aceasta informatie.